Hvordan tager man en manuel backup af sin hjemmeside?

Der kan være flere årsager til, at det kan være en god idé løbende at tage backup af sin hjemmeside. Fx kan det være rigtig brugbart at kunne gendanne tidligere indhold, hvis hjemmesiden pludselig skulle gå ned efter en opdatering eller være så uheldig at blive hacket.

Grundlæggende kan man dele processen for en manuel backup op i to faser:

1. Overførsel af alle filer fra domænemappen til en lokal mappe på din computer.
  2. Eksport af alle databaser fra domænet i .sql-format.

De to faser kan opdeles i disse underpunkter:

• Log ind på FTP via en FTP-klient som fx FileZilla eller Cyberduck. Login-oplysninger til FTP finder du i kontrolcenteret under punktet “Adgang”.
  • Overfør alle filer fra domænets mappe til en lokal mappe på din computer. Husk i denne forbindelse at få skjulte filer med – dette kunne fx være “.htaccess”. Dette gør du ved at slå visning af skjulte filer til i dit styresystem og derefter kopiere filerne.
  • Log herefter ind i phpMyAdmin her, og klik på den database, du ønsker at eksportere.
  • Tryk på “Eksportér” i toppen af den side, der kommer frem.
  • Vælg “Brugerdefineret – vis alle indstillinger” under eksportmetode.
  • Sørg for, at det valgte format er “SQL”.
  • Sørg for, at alle tabeller er markeret, og under object oprettelsesindstillinger skal du checke af i “Tilføj DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER forespørgsel”.
  • Rul ned i bunden af siden og klik på “Udfør”.

Der burde nu blive gemt en .sql-fil på din computer. Denne fil kan med fordel gemmes sammen med de andre filer, du har downloadet via FTP.

Du har nu en komplet backup af din hjemmeside.