Hvordan registrerer man et .dk-domæne udbudt fra venteliste?

Hos Punktum dk er det muligt at blive skrevet på venteliste til et allerede optaget domæne. På denne måde kan man komme forrest i køen, såfremt domænet på et tidspunkt skulle blive ledigt igen. Opskrivningen finder sted ved at søge efter det aktuelle domæne på Punktum dk’s forside og herefter klikke på “Skriv mig på venteliste”. Det koster 75 kr. årligt (inkl. moms) at stå på venteliste til et .dk-domæne.

venteliste 2

Hvis du skulle være så heldig at få tilbudt et af de domæner, du står på venteliste til, vil du blive kontaktet af Punktum dk pr. mail. I denne mail vil der typisk være angivet et bruger-id, som domænet bliver oprettet under, samt en autorisationskode, som en forhandler skal bruge til at registrere domænet med.

Hos Gigahost kan man både registrere domæner via kontrolcenteret og direkte fra Gigahost.dk, men processen omkring registrering af domæner udbudt fra venteliste er lidt anderledes end en normal registrering, og derfor vil du skulle kontakte vores tekniske support, såfremt du ønsker at få registreret dit venteliste-domæne. Prisen for registrering af et domæne fra venteliste er den samme som en “normal” registrering, og dermed vil du blive opkrævet 89 kr. (inkl. moms) for registrering samt 1 års brug.

For at Gigahost kan registrere dit venteliste-domæne, har vi brug for både det bruger-id og den autorisationskode, som Punktum dk har fremsendt til den kommende registrant. Du må ved samme lejlighed også meget gerne angive, hvilken Gigahost-konto, vi må knytte ordren til.

Når ordren er betalt og domæneregistreringen sat i gang, vil registranten typisk modtage endnu en mail fra Punktum dk omkring deres obligatoriske ID-kontrol. Så snart ID-kontrollen er gennemført, vil domænet være tilgængeligt inden for ganske kort tid.

Vær opmærksom på!

• Det bruger-id, som Punktum dk opretter domænet under, vil typisk være registranthåndteret, hvilket betyder, at fremtidige fornyelser af domænet som udgangspunkt vil ske direkte til Punktum dk. Det er dog muligt at overføre domænet til forhandlerordningen i forbindelse med forlængelse af dit webhotel hos Gigahost, og hermed vil du kunne forny domænet gennem Gigahost sammen med dit webhotel fremadrettet.