Hvordan opsætter man et periodisk job? (Cron Job)

Periodiske job (ofte også kaldet “Cron Jobs”) er en mulighed for automatisk at afvikle scripts (noget specifikt kode) på konkrete tidspunkter. Det kan fx være, at du ønsker at tjekke for en bestemt adfærd en gang om dagen, at tage backup en gang om ugen eller at udsende et nyhedsbrev en gang om måneden.

Via Gigahost-kontrolcenteret er det muligt at opsætte periodiske job, der kan afvikles med afsæt i mange forskellige intervaller – helt fra en gang om året til en gang i timen. Hvis du allerede har en aktiv hosting-konto hos Gigahost, er det gratis at opsætte periodiske job, og de kan opsættes for alle dine tilknyttede domæner, hvis du ønsker det.

For at oprette et periodisk job, skal du først logge ind i kontrolcenteret på den konto, hvor det implicerede domæne er tilknyttet.

Herefter skal du klikke på menupunktet “Værktøjer” og herefter vælge “Periodiske job”.

Opret cron job

Her vil du kunne se de oprettede periodiske job (cron jobs) for kontoen, hvis du allerede har opsat nogle. Ellers vil listen være top. Klik på knappen “Opret periodisk job” for at opsætte et periodisk job.

Opret cron job

På den side, der nu fremkommer, vil du kunne opsætte alle indstillinger for det periodiske job.

Øverst angiver du et navn, som du kan identificere jobbet på, og ud for feltet “Adresse” angiver du den eksakse sti, hvor jobbet (filen) er placeret på serveren. Det er vigtigt, at filen rent faktisk ligger dér, hvor du angiver, ellers vil jobbet ikke blive eksekveret korrekt.

Ud for “Måneder”, “Dage” og “Timer” vælger du, hvor ofte cron jobbet skal afvikles. Hvis du fx vælger specifikke ugedage, kan du ikke også vælge specifikke dage i måneden. Hvis du vælger specifikke ugedage, kan du heller ikke også vælge eksempelvis et bestemt månedligt interval. I så fald vil kun den ugentligt valgte dag være gældende.

I eksemplet herunder vil der fx blive oprettet et periodisk job, der køres ugentligt hver mandag, alle måneder. Der vil altså blive set bort fra valget om, at jobbet skal køre hvert sjette måned, fordi der også er valgt en specifik ugedag.

Når du har angivet de ønskede indstillinger for cron jobbet, skal du klikke på “Opret” nederst på siden.

Opret cron job

Cron jobbet er nu blevet oprettet, og du sendes tilbage til oversigten over periodiske job på kontoen.

Ved at klikke på navnet på oversigten får du mulighed for at ændre indstillingerne for det konkrete cron job, hvis du skulle få brug for det.

Opret cron job

Ønsker du at slette et periodisk job, kan dette gøres under det konkrete jobs indstillinger.