Hvordan opretter man en database hos Gigahost?

Du har mulighed for at oprette databaser i Gigahost-kontrolcenteret, hvis du har en aktiv hosting-konto. Har du ikke en hosting-konto hos Gigahost, kan du oprette en her.

Når du er logget ind i kontrolcenteret, skal du først vælge punktet “Databaser”.

Opret database

Hvis det er første gang, du opretter en database på kontoen, skal du først vælge en adgangskode til selve databasebrugeren. Hos Gigahost er det sådan, at alle databaser på din konto som udgangspunkt tilhører den samme databasebruger, og dermed også har den samme adgangskode.

Når du har indtastet den valgte adgangskode to gange i de tilhørende input-felter, skal du blot klikke på “Vælg et kodeord”.

Opret database

Nu er du klar til at oprette din første database! Klik på “Opret ny database”.

I det første felt kan du vælge, hvad din database skal hedde. Bemærk dog, at navnet skal starte med dit brugernavn efterfulgt af en underscore. Eksempelvis andersand_

I det andet felt skal du indtaste din databasekode. Der er her tale om den adgangskode, du netop har oprettet.

Klik herefter på “Opret database”.

Opret database

Vupti! Du har nu oprettet din første database, som du kan forbinde din hjemmeside til.

Hvis du på et tidligere tidspunkt har oprettet databasekoden og skulle have glemt den, så har du mulighed for at ændre den til noget nyt ved at klikke på “Skift databasekode”.

Bemærk, at hvis du skifter databasekoden, skal den også tilrettes de eventuelle andre steder, der forbinder til databaser.