Hvordan flytter man sin hjemmeside til Gigahost?

Hvis dit domæne og din hjemmeside ligger hos en anden udbyder, men du overvejer at flytte det til Gigahost, så kan du med fordel følge denne simple guide:

  1. Først opretter du en hosting-konto hos os. Denne proces kan igangsættes her.
  2. Sørg herefter for, at du har fået adgang til kontrolcenteret, som du kan logge ind i her.
  3. Overfør nu alle dine filer fra din gamle udbyder med FTP til en mappe på din lokale computer.
  4. Eksporter alle dine databaser fra domænet hos din nuværende udbyder. Dette kan typisk gøres via phpMyAdmin. Hvis du er i tvivl om, hvordan du eksporterer dine databaser, så spørg evt. din udbyder.
  5. Overfør herefter domænet til den nye hosting-konto hos Gigahost. Dette gør du ved at logge ind i kontrolcenteret og trykke på “Domæner” og hernæst “Overfør domæne”. Udfyld domænenavnet i input-feltet på siden og klik på knappen “Overfør domæne”. For at Gigahost kan gennemføre overførslen af domænet, skal vi typisk bruge et såkaldt “Auth-ID”, som du kan udfylde på overførselssiden. Dette kan rekvireres hos din nuværende udbyder.
  6. Når domænet er overført, kan du uploade dine filer til domænemappen på din nye hosting-konto med FTP. Login-oplysninger til FTP kan du finde i kontrolcenteret under punktet “Adgang”.
  7. Opret og importer dine databaser til den nye konto via phpMyAdmin. Du kan logge ind i phpMyAdmin her. Login-oplysningerne hertil finder du ligeledes under punktet “Adgang” i kontrolcenteret.
  8. Hvis din hjemmeside er udviklet i et CMS som WordPress eller Joomla, skal der rettes i de konfigurationsfiler, der forbinder til databasen, før hjemmesiden kan vises i browseren. For WordPress er der tale om filen “wp-config.php”, og for Joomla vil det være i “configuration.php”. Brug de databaseoplysninger, der er angivet i kontrolcenteret. Se evt. under punktet “Adgang”.

Bum! Dit domæne og din hjemmeside er nu blevet overført til din splinternye hosting-konto hos Gigahost.