Hvad er webmail, og hvordan fungerer det?

Webmail er et browser-baseret e-mailprogram, hvorfra du har mulighed for at tjekke e-mails sendt til din e-mailkonto hos Gigahost, direkte i din internetbrowser.

Webmail kræver ingen installation, og via en intuitiv og simpel brugergrænseflade er det let at læse, besvare og slette mails. Programmet er baseret på open-source-softwaren Roundcube, der bliver anvendt af mange af de største hostingudbydere – nationalt såvel som internationalt – og softwaren er kendt for dens stærke sikkerhedsfeatures.

Før du kan benytte webmail, skal du først oprette en mailkonto i Gigahost-kontrolcenteret. Du kan her læse mere om, hvordan du opretter en mailkonto.

Når du har oprettet en mailkonto, kan du logge ind i webmail via adressen: https://webmail.gigahost.dk/

Brugernavnet, der skal indtastes, er den fulde mailadresse, oprettet i kontrolcenteret. Det kunne eksempelvis være anders@andersand.dk.

Adgangskoden er den specifikke kode, der er blevet oprettet for mailkontoen.

Webmail Login

Når du er logget ind i webmail, vil du som udgangspunkt se din indbakke. I den hvide boks til venstre bliver alle dine e-mails listet, og når du klikker på en e-mail, vil indholdet blive vist i læseruden til højre. Hvis du vil skrive en ny e-mail, skal du klikke på “Ny besked”, og hvis du vil besvare en af de e-mails, du har modtaget, så kan du klikke på den og herefter væge “Svar”.

Du kan skifte mellem de forskellige mapper i menuen helt ude til venstre. Hvis du ønsker at oprette dine egne mapper, så kan dette gøres under punktet “Indstillinger”, som du finder oppe i øverste højre hjørne. Det er også her, du kan ændre det navn, der bliver vist som afsender, når andre modtager e-mails fra e-mailadressen. Du kan også ændre adgangskoden til e-mailkontoen herunder.

Webmail Interface

Som udgangspunkt vil webmail have et udseende, der minder meget om det på ovenstående billede, men du har mulighed for at vælge mellem andre “skins” under “Indstillinger”.