Hvad er forskellen på at betale sit domæne til henholdsvis Gigahost og Punktum dk?

Der er grundlæggende to måder, hvorpå et .dk-domæne kan håndteres:

I dette korte indlæg forsøger vi at tydeliggøre hvilke forskelle, fordele og ulemper de to løsninger hver især har. Hvis du, efter at have læst indlægget, skulle have nogle spørgsmål i forhold til de to håndteringsmuligheder, så er du altid velkommen til at kontakte vores support på support@gigahost.dk eller Punktum dk’s kundeservice.

Gigahost vs. Punktum dk

Ved forhandlerhåndtering betaler du for domænet til din forhandler. Det kunne være Gigahost. Vi står dermed for det administrative i forhold til at forlænge domænet, når det er tid til det, og vi har mulighed for at ændre i registrantens kontaktoplysninger, hvis du eventuelt skulle få lukket dig selv ude fra din bruger hos Punktum dk. Vi kan også hjælpe med at skifte domænets navneservere, opsige domænet på registrantens vegne og i nogle tilfælde gendanne domænet, hvis det skulle være blevet suspenderet.

Mange foretrækker denne forholdsvis nye håndteringsmulighed, fordi det giver mulighed for kun at skulle betale én gang om året til én instans ift. domæne og webhosting. Desuden er der nogle, der finder en vis tryghed i forhandlerordningen, idet forhandleren har bedre forudsætninger for at hjælpe kunden ift. domænet, hvis dette skulle være nødvendigt.

Ved registranthåndtering er det alene registranten, der står for alt med domænet. Gigahost (eller andre forhandlere) kan derfor i mindre grad hjælpe, hvis der skulle opstå problemer. Du vil desuden skulle betale til minimum to instanser i forbindelse med din hjemmeside og e-mail – nemlig din hostingudbyder samt Punktum dk, og disse betalinger kan ligge forskudt af hinanden. Registranthåndtering kan dog have den fordel, at du selv har “hands on” i forhold til mere tekniske aspekter omkring dit domæne, og du sparer 19 kr. årligt i forhold til forhandlerhåndtering gennem Gigahost.

Hos Gigahost koster det 89 kr. årligt pr. domæne, hvis du vælger os som forhandler. I dette beløb er også inkluderet den support, du måtte ønske i forhold til domæneadministrative ændringer.

Hvis du selv vil stå for alt med domænet, så koster det 70 kr. årligt i domæneafgift, der betales direkte til Punktum dk (tidligere DK Hostmaster). Domænet vil her fuldt ud skulle håndteres af registranten selv via Punktum dk’s selvbetjening.

Et domæne kan ikke både være registrant- og forhandlerhåndteret, og du vil derfor kun skulle betale domænefornyelse til enten din forhandler eller direkte til Punktum dk.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit domæne hører under forhandlerordningen eller ej, er du altid velkommen til at kontakte os, men typisk kan du se det ved at slå domænenavnet op på Punktum dk’s forside. Hvis der her fremkommer en sektion med navnet “Forhandler info” indeholdende informationer omkring den aktuelle forhandler, så er domænet selvsagt forhandlerhåndteret. Hvis denne sektion ikke fremkommer, så er domænet registranthåndteret.