Hvordan fjerner man et domæne fra sin Gigahost-konto?

Hvis du har et eller flere domæner tilknyttet din Gigahost-konto, som du ikke længere bruger, og derfor heller ikke har tænkt dig at forny, kan du med fordel fjerne tilknytningen via kontrolcenteret. På den måde undgår du også at modtage adviseringer om udløb, samt at domænet bliver listet på din betalingsoversigt, når du eksempelvis forlænger webhosting eller øvrige domæner på kontoen.

For at fjerne et domæne og alt indholdet herpå, skal du først logge ind på den Gigahost-konto, hvor domænet er tilknyttet. Herefter vælger du domænet ved at klikke på det i oversigten under “Domæner”.

Fjern domæne fra konto

Klik nu på menupunktet “Værktøjer” oppe i den sorte horisontale menu i toppen af siden.

Fjern domæne fra konto

Klik på den røde knap “Fjern domæne” nederst på siden.

Fjern domæne fra konto

Du bliver nu bedt om at bekræfte sletningen af domænet. Bemærk, at ved at udføre denne handling vil hverken domæne eller tilhørende e-mailkonti længere være tilgængelige. Ønsker du at slette domænet, skal du igen klikke på “Fjern domæne”.

Fjern domæne fra konto

Domænet vil nu være fjernet fra din Gigahost-konto, og du vil ikke længere modtage påmindelser eller lignende fra Gigahost i forbindelse med dette domæne.

Vær opmærksom på!

• Det er ikke muligt at fjerne et domæne fra Gigahost-kontoen, hvis der er oprettet underdomæner for det. For at domænet kan fjernes, skal de oprettede underdomæner først fjernes. Dette kan gøres i kontrolcenteret under “Underdomæner”.
  • Hvis domænet er registranthåndteret og betales direkte til Punktum dk (tidligere DK Hostmaster), så er det ikke tilstrækkeligt at fjerne domænet fra Gigahost-kontoen, hvis det helt ønskes slettet. Det vil derfor også være nødvendigt at opsige domænet via Punktum dk’s selvbetjening.