Med Gigahosts statistik kan du finde ud af, hvem der besøger din side. Statistikken kræver ingen særlig opsætning, og giver et overblik over hvem der besøger hjemmesiden.

For at tilgå statistikken skal du vælge en af dine hjemmesider i kontrolcenteret under “Domæner”, og herefter vælge “Værktøjer” (øverst) og herefter “Vis statistik”.

Statistikken vil herefter blive vist, og kan se således ud:

Eksempel på statistik

Du kan vælge at se statistikken pr. dag eller per måned. Du kan også vælge at se, hvilke timer de besøgende oftest kommer på.

• Antallet af besøg tæller hvor mange gange en person (eller søgerobot) har besøgt din side. Hvis der går mere end en time til samme person kommer tilbage på siden, vil det tælle som et nyt besøg.
  • Antallet af unikke besøgende angiver hvor mange gange en person (eller søgerobot) som har lavet mindst et besøg på din hjemmeside indenfor den tidsperioder der vises i oversigten (fx i den viste måned). Hvis der kommer flere besøg fra samme person i perioden, vil det stadig kun tælle som et unikt besøg.
  • Antallet af sider angiver hvor mange sider der er blivet vist (hvis samme person klikker rundt på siden, vil dette antal blive påvirket).
  • Antal hits tæller alt hvad der er blevet vist fra serveren, også billeder, CSS-filer, JavaScripts og andre komponenter, din side benytter.
  • Trafik viser hvor meget båndbredde (antal megabytes eller gigabytes) din side har brugt i den viste periode.

De forskellige faneblade kan benyttes til at få vist særlige oversigter om forskellige aspekter af de besøgendes adfærd.

• Denne måned viser de besøgende, der har været på siden i den aktuelle måned.
  • Alle måneder viser antal besøgende i de foregangne måneder.
  • Timer viser hvilket tidspunkt på døgnet, der er flest besøg.
  • Browsere viser hvilke webbrowsere (såsom Firefox, Internet Explorer eller Google Chrome) der benyttes af de besøgende.
  • Lande viser et estimat over, hvilke lande der besøger hjemmesiden.
  • Filtyper viser hvilke slags filer der blevet hentet fra hjemmesiden (fx billeder, HTML-sider, video osv.), samt hvor meget trafik hver af disse har benyttet.
  • Operativsystemer viser, hvilket operativsystem de besøgende benytter (fx Mac OS X, Linux eller Windows).
  • Sider viser hvor meget hver af hjemmesidens forskellige sider er blevet besøgt.
  • Referrere viser hvilke andre hjemmesider, de besøgende kommer fra (fx fra søgemaskiner eller hvis der er et link til din side fra en anden side).
  • IP viser hvilke IP-adresser, der bruger din side mest.
  • Spidere viser en oversigt over, hvilke søgemaskiner der har besøgt din hjemmeside, for at se hvilket indhold der er på den.
  • Søgninger viser en oversigt over de søgeord, folk har benyttet for at finde din hjemmeside.
  • Sessioner viser en oversigt over, hvor lang tid de besøgende har brugt på din hjemmeside ad gangen.
  • Status viser en oversigt over de HTTP-fejlkoder, der måtte være opstået. Fx er “302” en viderestilling og “404” opstår hvis en side ikke findes.

Statistikken opdateres dagligt og gælder så lang tid bagud, som hjemmesiden har været placeret hos Gigahost.

Comments disabled.