Du tager manuelt en backup af et af dine domæner ved at gøre følgende:

1. Overfør alle dine filer fra den pågældende domæne mappe med FTP (FileZilla, Cyberduck, Transmit, etc.) til en mappe på din lokale computer. Husk i denne forbindelse at få skjulte filer der starter med punktum, som f.eks. “.htaccess” med. Det gør du ved at slå visning af skjulte filer til og derefter kopiere.
2. Eksporter alle dine databaser fra domænet som .sql via phpMyAdmin.

Din database er typisk klart den vigtigste, da den indeholder alt tekst og indhold (dog uden billeder) på din side, som kan være umuligt at genskabe (især hvis du kører med et CMS som f.eks. WordPress, Drupal, Joomla, etc.). Databasen backer du op ved at gøre følgende:

2.1 Log ind på phpMyAdmin og vælg den database du gerne vil eksportere
2.2 Tryk på Export i topppen
2.3 Vælg alle dine tabeller i din database (ved at holde shift inde)
2.4 Vælg format som “SQL” og output som “file”
2.5 Tryk “Go”

Filen du så downloader skulle gerne hedde “.sql” til sidst. Den fil kan du senere importerer, hvilket også foregår via phpMyAdmin.