osCommerce Online Merchant er en open source e-commerce løsning, som nogle benytter i forbindelse med oprettelsen af en webshop, som kan downloades og installeres i stil med de mange gængse CMS systemer.

Når du har downloaded filen kan den udpakkes på din lokale computer. Får at installere osCommerce i en mappe på din konto, skal du bare uploade alt indhold fra mappen /catalog via FTP.

Lad os for nemheds skyld sige at du gerne vil lave en osCommerce webshop på http://example.com.

Så gør du følgende:

1. Først overfører du alle filerne fra /catalogs direkte til example.com via FTP (Sådan logger du på med FTP).
  2. Derefter åbner du en browser og går ind på http://example.com, hvor vi bliver bedt om at konfigurere osCommerce.
  3. Det første punkt er Database Server: Dette trin klarer du ved at oprette en database til domænet via kontrolcenteret, den kunne f.eks. hedde example_minnyeshop. Du finder din mysql server under adgang i kontrolcenteret (hedder noget med mysqlX.gigahost.dk) og udfylder selvfølgelig hele navnet på databasen (example_minnyeshop), samt dit brugernavn og password. Efter du trykker her, bliver databasen fyldt ud med tabeller og du vil få besked om det er gået godt.
  4. Det næste er Web Server: Her skal du sørge for at at stierne som osCommerce foreslår er korrekte. Det er de som regel…
  5. De sidste trin kan du bare udfylde som du har lyst. Det drejer sig om at sætte andre værdier på shoppen og oprette en administrator bruger, osv.

Kendte problemer

OBS!

Hvis du har en oscommerce webshop og ønsker at modtage dankort via en betalingsgateway er det nødvendigt at suhosin.session.cryptua er sat til off i php instillingerne.

OBS!

Hvis du efter endt oprettelse går ind på din shop og ser nogle advarsler i toppen af siden med en fesen rød baggrund, så vil du højst sandsynligt have problemer med at komme af med den der siger:

Warning: I am able to write to the configuration file: home/www/example.com/includes/configure.php. This is a potential security risk – please set the right user permissions on this file.

Det er fordi at osCommerce vil have dig til at ændre rettighederne på denne fil (som indeholder passwordet til din database og andre fortrolige oplysninger) til 444, hvilket vil sige at alle kun har læse rettigheder til filen. I praksis betyder det at du så ikke selv kan f.eks. slette filen, hvilket vi synes er lidt usmart – da man jo stadig kan læse den.

De strengeste rettigheder du kan give filer og mapper på en Gigahost konto er 644.
Derfor kan du kun fjerne advarslen ved at undertrykke den.

Dette gør du på følgende måde:

1. Åbn filen /www/example.com/includes/application_top.php
  2. Find det sted i filen, hvor der står kommentaren: // set which precautions should be checked
  3. Lige under kommentaren defineres der 5 variabler, hvoraf en af dem er: define(‘WARN_CONFIG_WRITEABLE’, ‘true’);
  4. Her skal du så rette WARN_CONFIG_WRITEABLE til at være “false”. Altså: define(‘WARN_CONFIG_WRITEABLE’, ‘false’);
  5. Gem derefter filen

Gør evt. det samme med filen /www/example.com/admin/includes/application_top.php.

OBS! Der er ingen sikkerhedsrisiko ved at undertrykke denne advarsel, idet vores servere allerede tager højde for den type sikkerhedsbrist som der advares mod.